Okos robot

Minap olvasgatom egyik közismert hírportálunk, és mit találok a technikai rész fő cikkében, érkezik az új családtag futószalagon. Miről is szól a cikk röviden: egy német háztartási gépeket gyártó cég (azért nem írok neveket,mert ingyen reklám nincs), támogatásával, szuper okos informatikai mérnökök kifejlesztettek egy robotot, ami akkora mint egy átlagos porszívó.

A dizájnból sokat nem hoztak ki, olyan mint egy kicsi hóember. Mire is jó? Van rajt HD-kamera, mikrofon, hangszóró, szenzor, Bluetooth, wifi, vezérelheted okos telefonnal, csatlakozik az okos hűtődhöz, okos házadhoz, és ha „megkergül” kizár a házból, vagy beengedi aki meghekkeli, vagy csak egyszerűen megfigyel, információkat gyűjt rólad, szokásaidról, életedről. Beküldheted a gyerekhez, mond neki mesét. Ha rossz napja van rázza a fejét. És akkor megharap?

Mindennek van határa, de az emberi hülyeségnek nincs. A cikkből nem derül ki mire is jó, minek nekem? Semmire. Jó pénz annak aki kitalálta. Ha nincs idő a gyerekre, az ne vállaljon, milyen nemzedék lesz abból akinek egy robot mesél este? Miért kell egy hűtőnek okosnak lenni, vagy akármilyen másik háztartási gépnek?

Túlokosítjuk a világunk, mi meg közben hülyék, lusták, és közömbösek leszünk.

Post Author: Kikapcs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.