Forraltbor, ahogy én szeretem

A forralt bor számomra az egyik kedvenc ital ilyen hideg napokon, persze leginkább csak hétvégi estéken kerül rá sor.

Az illata, az íze, a fűszerek összhangja elpárologtatja a nehéz gondolatokat a fejemből, pihentet, megnyugtat. Családi beszélgetésekhez, baráti találkozókhoz gyakran készítek.

A forralt bor készítéséhez én Merlot, Cabarnet Sauvignon, Zweigelt, Portugieser vagy hasonló bort választok, általában nem egyfélét. A bor kiválasztása végülis ízlés kérdése, használhatsz fehér borokat is, akár mindig mást választva.

 

Hozzávalók:

kb. 2 liter bor

1 db narancs

3 rúd fahéj

1 kiskanál szegfűszeg egészben

2 nagy evőkanál méz

 

A hozzávalókat egyszerűen egy edénye helyezem és a méz miatt egy kevés kavargatás mellett felfőzöm, majd elzárom, lefedem és hagyom 20 percet pihenni.

Ennyi idő elég ahhoz, hogy az illatos téli fűszerek íze kioldódjon és öszzetalálkozzanak. Még forrón fogyasztjuk, téli időszakban mennyei ital és szabadidős programnak sem utolsó egy kellemes beszélgetés mellett.

Post Author: Kikapcs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.