Mézes mustáros tarja

 

mézes mustáros tarja
mézes mustáros tarja

Hozzávalók:

Nyolc szelet hús nem túl vastag 1 cm-es szeletekre / négy főre/, pácolás előtt érdemes kicsit kiklopfolni, jobban beveszi a pác lét.

 

Pác:

3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál mustár

2-3 evőkanál méz

1 fej hagyma

bors

majoránna

bazsalikom

őrölt kömény

ízlés szerint olívaolaj

 

Elkészítés:

 

Előveszünk egy kis tálat, beletörjük a fokhagymát, hozzáadjuk a mézet, mustárt, olívaolajat, a fűszereket. Jól összekeverjük, majd az előkészített húsra kenjük, mindkét oldalára. Ha ezzel megvagyunk, a bepácolt hús betesszük lefedve pihenni a hűtőbe 1-2 órára. Aki nagyon alapos akar lenni, az egy nappal a sütés előtt megcsinálja a pácolást, mert úgy a hús sokkal jobban beveszi a fűszereket, és omlósabb is lesz.

 

Sütés:

 

Egy arra alkalmas tepsibe tesszük a húst, 1-2 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedjük, és 200 ˚ C- on betesszük a sütőbe. 40-50 perc, félidőnél megforgatjuk. Ez után levesszük a fóliát, és 180˚ C- on szép pirosra pirítjuk.

 

Köretként széles a választék, diétától függően, párolt zöldség, vadrizs, pirított burgonya. Ez szabadon választott, mindenkinek ízlése és lehetősége szerint.

 

Post Author: Kikapcs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.