Mozdulj ki otthonról! Mi legyen a kocsidban?

Mielőtt útra indulnánk kicsit nézzünk körül az autónkban is.

Nekem ami mindig van a kocsiba: egy pléd, jól jöhet nyáron pikniknél, strandon, télen hidegben, letakarni, betakarni bármit, bárkit.

Lazíts a szabadban
Lazíts a szabadban

A másik fontos dolog a folyadék. Magamnak és a kocsinak. Vagyis ívó víz magunknak, az autónak hűtőfolyadék, szélvédőmosó (nem baj ha egy liter motorolaj  is kéznél van, ez tapasztalat.) Kirándulásnál jól jöhet még egy kis papír, tüzet rakni, WC papír, papír zsebkendő stb….

Télen figyeljünk oda milyen üzemanyagot tankolunk az autónkba, és ez igaz mind a benzines, mind a dízel üzemű autókra. A nyári üzemanyagok nem tartalmazzák azt az adalékot, amitől télen is könnyen indul a kocsink és nem dermed le az üzemanyag.

Ovatosan közlekedj!
Ovatosan közlekedj!

Sokan elfeledkezünk (én is közéjük tartozom) arról, hogy az autó pollenszűrőjét évente minimum egyszer, de inkább kétszer ajánlott kicserélni. Ha sokat járunk poros helyen erre figyeljünk oda. Nem egy nagy összeg és a saját egészségünkre is jó hatással van, no meg persze az autónk belső illatára is. Indulás előtt ellenőrizzük a motorolaj szintet, és a guminyomást. Itt említeném meg, hogy ne csak a négy kerékben, hanem a pótkerék nyomását is nézzük meg (akinek van), nagyon ciki egy lapos pótkereket feltenni, valamint a hozzá tartozó kerék kulcs és emelő is legyen a helyén. Gyakorlott túrázónak alap felszerelése egy jó kés, kis balta, egy kis zsineg és tűz-gyújtó szerszám. Mindent egybevetve indulásra készen, azért egy váltás öltözetről és egy pót cipőről se feledkezzünk meg. Mindig ellenőrizzük le: iratok, pénz, felszerelés. Ha minden egyben van, nem érhet nagy meglepetés bennünket.

Közlekedjünk óvatosan, időjárásnak megfelelően, figyeljünk egymásra. Jó kikapcsolódást mindenkinek!

 

Post Author: Kikapcs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.