Tényleg be akarsz gubózni?

Tényleg be akarsz gubózni?

Persze tudom, hogy tél van, hideg van, csúszik is. Na és?

Most van itt az ideje a hideg időknek, rengeteg előnnyel is jár, amire talán nem is gondolunk, ilyen például, hogy elpusztulnak a kellemetlen nyári rovarok.

Évről évre egyre többen szenvedünk akár az otthonunk körül, akár kirándulások során a rovarcsípésektől, a kellemetlen és sokszor hazánkban nem is honos rovaroktól, amik azért tudtak itt megtelepedni, mert nem volt elég hideg tél az elmúlt években és nem pusztultak el. Talán idén sok ilyen kellemetlen élőlény fejlődése visszaszorul, ezzel a kártevők száma is csökkenhet, és remélem, hogy a finom, hazai zöldségek és gyümölcsök idei termésének jót tesz (ha nem is közvetlenül) ez a hideg tél. Még akkor is, ha nekünk ez most kellemetlenül hideg, bár fel lehet öltözni! Khhhmmm.

Semmi okod nincs arra, hogy bezárd magad a lakásban, pusztán azért, mert hideg van.

Öltözz fel, rétegesen, melegen. Használj sálat, kesztyűt, sapkát! és irány ki a szabadba, a friss téli levegőre!

No itt nem a nagyvárosi szmogra gondolok. Ha városban élsz, biztosan van lehetőséged onnan is kicsit kimozdulni, vonattal vagy autóval, mindegy, vérmérséklet kérdése. Nem szükséges messzire menned, a lényeg, hogy lásd meg a ebben az időben is a szépet. Egy kellemes séta, egy jó beszélgetés ápolja a lelked, elmélyíti a kapcsolatokat, legyen szó bartáságról, családról vagy párkapcsolatról, egyaránt.

Post Author: Kikapcs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.