Mi legyen a hátizsákban?

Ez egy olyan kérdés, amire mindenki más választ ad kirándulásra való előkészület előtt.

Sokszor estem én is abba a hibába, hogy túlpakoltam a táskám, sok felesleges dologgal. Első teendőnk átgondolni, hogy ahova indulunk, milyen dolgokra lehet szükségünk. Több napra utazunk vagy csak egy napos túrázást tervezünk.

Nézzük meg, mi kellhet egy, egy napos kiruccanáshoz. Itt meg kell említeni, hogy vegyük figyelembe az időjárási tényezőket.

Mondjuk tavasszal, mi az, amire szükségünk lehet.

Ruházatunk legyen réteges, meleg,  könnyű és vízálló, ilyenkor még szeszélyes az idő, hátizsákunkba rakjunk egy jó bicskát, innivalót, valami elemózsiát, gyógyszert akinek ami kell (fejfájásra fájdalom csillapító a változékony frontos időjárás kivédésére), seb tapaszt, esőkabátot, egy váltás zoknit, a kocsiba egy váltás cipőt. Fényképezőgépet, a mai világban elég ugyan a mobiltelefon, én mondjuk jobban szeretem a fényképező gépet, egyrészt azért jobb képeket csinál, meg nem a telefonomat merítem le. Legyen nálunk egy iránytű és térkép, sose lehet tudni. Figyeljünk arra, hogy a szükséges irataink és némi készpénzt is tartsunk magunknál, a bankkártyát nem mindenhol tudjuk használni.

Meg persze nélkülözhetetlen a jó társaság és jó kedv! Mindig figyeljünk oda egymásra bármerre járunk is!

 

Post Author: Kikapcs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.