Tonhal krém

Tonhal krémes pirítós salátával
Tonhal krémes pirítós salátával

 

Hozzávalók:

Egy fej vöröshagyma

Három gerezd fokhagyma

Két evőkanál mustár

Bors

Szerecsendió

Két konzerv natúr tonhal

Salátához hozzávalók: (ízlés szerint)

Jégsaláta, rucola, madár saláta, fodros saláta, radicchio

Sárgarépa, hagyma, retek, paradicsom

Oliva olaj, balzsamecet, bazsalikom, bors, só.

 

Elkészítés:

Tonhal krém:

Előveszünk egy kis tálat. A vöröshagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. Megsózzuk, vagy ételízesítővel ízesítjük. A hozzá valókat beletesszük a tálba és jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tonhalat. 1-2 órára állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Saláta:

Egy nagyobb tálba tépkedjük a salátákat, a zöldségeket összevágjuk, majd jól összerázzuk. Ráöntjük az olíva olajat, balzsamecetet, ízlés szerint fűszerezzük és elkeverjük egyenletesen a salátával.

Kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk a tonhal krémet, majd salátával tálaljuk.

Italajántat:

Könnyű és friss fehér vagy rozé bor illik az ételhez.

Jó étvágyat!

Post Author: Kikapcs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.